(Crnogorski) HELEM NEJSE

Smijeh, ples i hitovi koji su nastali u posljednjih nekoliko godina mukotrpnog bacanja rima na uistinu bombastične muzičke podloge je ono što vas čeka na svakom njihovom koncertu. Helem nejse je nastao u Sarajevu a epiteti kao sto su najpopularniji bend, najpopularnija radijska emisija i najpopularnija teatarska predstava doći će nešto kasnije. Interakcija sa publikom je ono što ih ne čini drugačijim od ostalih live bendova, ali jedno je sigurno – na tom polju su neprikosnoveni. Svoj intrigantni nastup nazivaju cašpija. Etimologija riječi: Caš- što ne znači ništa i Špija – što nema apsolutno nikakve veze s logikom.
Rasprodani tiraž njihovog albuma prvjenca „Go u gostima“ (Periscop Records), objavljenog u aprilu 2017.godine ovom bendu otvara regionalnu perspektivu, a video spotovi sa ovog albuma i ovog trenutka haraju internetom i od njih je nemoguće pobjeći.
Regionalnim hitom „Kabadahija“ ukrstili su snage sa beogradskim muzičarom Markom Louisom i najavili novi album koji će biti objavljen na jesen 2018. godine.