KAWASAKI 3P

Kawasaki 3P – jedan od najautentičnijih muzičkih pojava domaće scene – ove godine slavi 25. rođendan!
Njihova muzika je melting pot punk, ska i reggae riffova koje neizostavno prate duvačke faze dok im tekstovi uz autoironijski i zafrkantski naglasak prate davno zacrtanu liniju asfalt-šank-brzina-tribina.
Osnovani 1993. godine, zahvaljujući svom unikatnom stilu i posebnim koncertnim nastupima, K3P ubrzo u Zagrebu dostižu kultni status. Na samom početku nastupaju u klasičnoj R’N’R postavi koju neizostavno prate truba i/ili saksofon koji ubrzo postaju zaštitni znak njihovog zvuka.
Uprkos nastupima na festivalima koji promovišu rad mladih bendova, K3P pažnju šire javnosti na sebe skreće 2003. godine. Dogodilo se to zahvaljujući nastupu na festivalu Dora u Opatiji gdje se bend s pjesmom ‘Antonija’ obučen u kućne ogrtače, donje rublje i sportske čarape, takmičio za najbolju pjesmu koja će Hrvatsku predstavljati na Evroviziji. Ne živimo u Finskoj, i K3P nisu otišli na Euroviziju, ali o tog nastupa i danas se mnogi rado sjete s osmijehom na licu.
Iste te godine, udružili su se s diskografskom kućom Dancing Bear, izbacili prvi single – pjesmu s kojom su nastupili na Dori -, a potom i album ‘Kawasaki 3P’ koji je nagrađen nagradama Porin i Crni mačak dok je ‘Antonija’ bila kraljica top lista na brojnim radio stanicama.
„Antonija“, „Kak si, pa tak“, i „Snifa san glu“. Kasnije, bend proživljava određene promjene u svom sastavu i pomno priprema snimanje onog što će postati jedan od najboljih albuma objavljenih u Hrvatskoj, ”Idu Bugari”. ”Bugari” stižu sa 16 pjesama među kojima se nalaze i divovski hitovi ‘Puta madre’ , „Ni da ni ne“, „Mate Parlov“, „Niskarastaman“ i ljubavna pjesma „Anđelko“. I ovoga puta album osvaja nagradu Porin, a bend svira po cijeloj regiji od klupskih koncerata do brojnih festivala i svi bruje o fantastičnoj atmosferi na njihovim koncertima.
Sve ide ko po planu, ali do izlaska trećeg albuma – Kawasaki 3P opet ”zavlači” šest godina.
Na scenu se vraćaju 2015. godine s albumom ‘Goli zbog pasa’ kojeg promovišu rasprodanim koncertom u Velikom pogonu Tvornice Kulture. ‘Goli zbog pasa’ donio nam je koncertne hit singlove ‘3problema’, ‘Kristin’, ‘Dugodugodugo’, ‘Šatro’. i ‘Veliki dispečer’.
2016., K3P nastupaju pred 20.000 ljudi u sklopu 11. izdanja INmusic festivala, a 2017. krunu na svoju karijeru stavljaju velikim, spektakularnim koncertom u Domu Sportova od kojeg je ostao video ‘Veliki dispečer’.