Natali Dizdar

Natali Dizdar rođena je u Zadru 27.08.1984. godine. Prvi javni nastup imala je još kao osmogodišnjakinja na dječjem festivalu u Zadru gdje je osvojila prvu nagradu žirija i treću nagradu publike. Nakon toga učestvuje na brojnim dječjim festivalima i televizijskim emisijama, gdje se uočava njen pjevački talent.
Medijski debituje pojavljivanjem na prvom hrvatskom pjevačkom reality showu Nove TV – Story Super Nova Music Talents. S lakoćom prolazi audiciju i dolazi do finala takmičenja. Nakon završetka showa potpisuje diskografski ugovor s izdavačkom kućom Croatia Records i započinje s prvim profesionalnim nastupima uz pratnju priznatog jazz pijaniste Matije Dedića. Snima svoj prvi singl “Ne daj” kojeg predstavlja početkom jula 2004. godine na revijalnoj večeri Splitskog festivala. Pjesma ubrzo postaje velikim hit mlade pjevačice. Na prvom mjestu HR top 20 nacionalne top liste, koju kreira 26 radio postaja, novine i televizije, pjesma se zadržala 22 tjedna. Natali dobija nagradu za najbolju pjevačicu u 2004. godini. Na alternativnoj muzičkoj nagradi Zlatna Koogla njezin singl “Ne daj” proglašen je najboljom pjesmom godine, a Natali je nominovana u tri kategorije za hrvatsku diskografsku nagradu Porin: za najboljue žensko vokalno izvođenje, najboljeg novog izvođača, te najbolji aranžman.
Pojavljuje se i drugi singl “Gazio si me” koji takođe zauzima značajno mjesto na top listama, te je šest nedjelja naslušaniji radijski singl, a pred sam izlazak albuma objavljen je i treći singl ”Svaki put”. 
Nastupni album nazvan “Natali Dizdar”, izlazi 23. maja i postaje odlično izvrsno prihvaćen od publike i kritike. Otvaraju ga tri najavna hit singla, dok se na ostatku albuma kao skladatelji i tekstopisci pojavljuju Arsen Dedić s baladom ”Zamijenit ću te gorim”, jazz legenda Boško Petrović, Petar Beluhan (ex Mayales), Davor Viduka (ex Kojoti), te cijeli niz mladih, talentovanih muzičara i tekstopisaca poput Zvonimira Mintasa, Saše Ljiljka (ex Yammat) i Marte Muždalo. Kao poseban dodatak albumu zaključuje obrada poznatog jazz standarda Dukea Ellingtona iz dvadesetih godina prošlog stoljeća “Sophisticated Lady” koji su u svom repertoaru među ostalima imale i jazz dive Sarah Vaughan, Billie Holiday i Ella Fitzgerald.
Album je nominovan u čak osam nominacija za Porin, a Natali osvaja i dvije bosanske diskografske nagrade; za najbolju žensko vokalno izvođenjei najbolji debitantski album. 2009. u izdanju matične agencije “Agapa” izlazi drugi studijski album, Pronađi put, koji je uslijedio nakon tri singla i hita ‘Naučila sam trik’, ‘Stop’, i ‘Stranac’. 2012. objavljuje se ZKM Live, DVD i CD-e. Dobitnica je diskografske nagrade Porin za izdanje ZKM-a, za vokalnu saradnju s Darkom Rundekom, te za DVD . 2013. objavljuje samostalni singl Grijeh, za koji je dobila priznanje MTW Double Platinum Award i koji se od samoga izlaska nalazi na vrhu Top ljestvica, uključujući i ostale singlove: Iluzionist, Ne reci zauvijek i Mjesto za jedno, koji će obilježiti 2016./17. svojom pozicijom na Top ljestvicama radijskih postaja širom regije kao i veliki zagrebački koncert u prepunoj Tvornici kulture.
Sredinom juna 2017. Natali Dizdar objavljuje svoj treći studijski album *Iluzije u izdanju matične kuče Agapa.
Nagrade: Zlatna koogla, MTW Double Platinum Award, Porini (debitant godine, vokalna suradnja, DVD ZKM Live), Davorin,  Večernjakov ekran, pobjeda na TV show-u “Zvijezde pjevaju”.

Ovo je njen prvi nastup na LAKE FESTu koji je će se održati 12. avgusta.