PUNKREAS

Punkreas bend iz Nikšića, nastao 2003. godine, ove godine slavi 15 godina postojanja.

Bend svira punk rock sa primjesama ska muzike, hardcorea i klasičnog gitarskog rokenrola. Kao i svi bendovi počeli su kao support bendovima koji su gostovali u gradu i šire da bi ubrzo počele samostalne svirke i festivali.
2009. godine objavljuju prvi album „Glavom kroz zid“ koji otvara nova vrata saradnje sa ljudima iz regiona kao i dobre recenzije na raznim portalima. Bend je prošao nekoliko personalnih promjena tokom vremena, 2014. godine izlazi drugi album „Majmunska posla“ koji donosi nove turneje i van granica regiona, a 2017. godine izlazi EP „1000 zašto,1000 zato“. Bend je snimio spotove za pjesme „Adios amigos“, „Drakula“, „Ulična poezija“, „Nije kraj“.

Na albumima su gostovali gotovo svi muzičari iz bendova u gradu kao i ljudi iz bendova Goblini, Ritam nereda/Koma. Bend je odradio turneje Bosna, Hrvatska, Makedonija, Slovenija, Austrija, Rumunija, Bugarska, Grčka, Srbija, a bitniji festivali na kojima su nastupili su: Exit fest, Sea Dance, Lake fest, Bedem fest, Rockaway lake fest, Pogo never ends, Ex yu rocks, String fest i mnogi drugi.

Trenutna postava benda: Dabo- vokal, Bula-gitara, Djola- bubnjevi, Veljko- bas, Kendi- gitara, Stefan- truba.