11 Aug
LAKE FEST 2016
  • Krupac Lake, Niksic, Montenegro
  • 18:00
View Event

event location

Šesto izdanje LAKE FEST-a će trajati četiri dana i održaće se od 11. do 14. avgusta na Krupačkom jezeru u Nikšiću, Crna Gora.
Na festivalu će nastupiti: Manu Chao La Ventura, Rambo Amadeus & Five Winetous – Sextet, Bajaga I instruktori, Kerber, Yu grupa, TBF , Sivilo, Ritam nereda, Punkreas, Lačni Franz I M.O.R.T, Nikola Vranjković, Irish Stew, Mangrov, Kultur Shock, Gužva u 16-ercu, Goran Bare i Mare, Stray Dogg, Sara Renar i DST, Dejan Petrović Big bend, Voodoo, Zoon politikon, Off duty, Justins and Johnson, Aurora, Kiril Dzajkovski, Light Under The Black Mountain
Centralna dešavanja se organizuju u blizini jezera Krupac. Kamp naselje u topolama na samoj obali jezera je sjajna lokacija za organizaciju Lake festa sa kojom bi se mogao pohvaliti malo koji grad u regionu.
“Lake fest” je već postao zaštitni znak grada Nikšića, i jedan od značajnijih brendova Crne Gore. Mediji u regionu su nas proglasili jednim od najvećih, najmasovnijim i najkvalitetnijih muzičkih festivala na ovim prostorima.
Ove godine očekujemo prisustvo preko 40 000 posjetilaca.
Prvi dan festivala posvećen je Desetogodišnjici obnove crnogorske nezavisnosti i ulaz je besplatan za sve posjetioce festivala, aodržava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore
Kao i prethodnih godina i ove godine će biti organizovan prostor za kamp.
Pored glavne bine biće organizovana i mala bina u kampu.
Generalni sponzori LAKE FEST-a su Elektroprivreda Crne Gore, Pivara “Trebjesa” Nikšić, opština Nikšić i Nacionalna turistička organizacija.