RUDOLF: Nudimo dobri i beskompromisni rokenrol

LF: Šta je ono što će publika moći da očekuje od vašeg nastupa na Lake festivalu?

R: Nijesmo u prilici da se oslonimo na mladost i ljepotu, osim možda Nenad, tako da je sve što nudimo dobri i beskompromisni rokenrol u raznim oblicima i iz sve snage pa za stepen jače. Od nas se, doduše, može uvijek očekivati svašta, tako da publika ne bude iznenađena ako i sebe iznenadimo nečim u toku svirke.

LF: Koju su vaši utisci kada se radi o Lake Fest-u?

Mi već godinama nastupamo na Lejku, samo je ovo prvi put da ne sviramo u kampu pored svojih šatora, preko dana, već na bini… dobro, isto preko dana, ali makar na bini. Lejk je vrhunska prilika da čovjek malo pobjegne od gužve i nervoze (ko ne zna naše stihove “bježim od divljaka u divljinu” – začepiti djeci uši i pravac YouTube!) i da par dana pliva u jezeru i pivu uz sjajno društvo i muziku. Ovo iskustvo će definitivno doprinijeti načinu na koji posmatramo festival i pojačati već jaku vezu sa njim, ono što je sigurno jeste da nas se festival kraj Krupca neće otarasiti ni narednih godina, isto kao što smo ga i ove godine svakako planirali dosta prije nego što je on imao nas u planu.

LF: Da li spremate nešto specijalno za nastup pokraj Krupačkog jezera?

Pa, sad, zavisi od toga šta ko smatra specijalnim… Mi sviramo dosta iskrenu, svedenu i ogoljenu muziku, tako da se ne oslanjamo mnogo na kostime, efekte i slične atrakcije, što znači da vjerovatno neće biti ništa specijalno u tom pogledu, ali je sigurno da neće biti svirka kao bilo koja druga. Zasad je izvjesno da od specijaliteta iz naše kuhinje Lejk, pored kompletnog prvog albuma Rudolfa, može očekivati i par neobjavljenih pjesama, tako da će ljudi koji nas budu slušali imati priliku da zajedno učestvujemo u rađanju i razvoju tih pjesama, što je veoma dobro zato što ćemo, ako kiksamo, moći da svalimo krivicu na publiku.

LF: Imate li neku poruku za fanove koji će gledati vaš nastup na Lake Fest-u?

Samo da ne zaborave da unose dovoljno tečnosti i da paze da im nijesu gola krsta, da se ne nagrde. E da, i da preslušaju album, mnogo je bolje kad pjevamo zajedno.