Triatlon

TRIATLON TRKA

U organizaciji Triatlon kluba “Nikšić”, Triatlon saveza Crne Gore i “Lake Fest” 15. avgusta na jezeru Krupac biće održano prvo triatlon takmičenje na teritoriji opštine Nikšić  pod nazivom 1. Nikšićki triatlon. Trka će biti organizovana u disciplini sprint triatlon koja podrazumijeva 750m plivanja, 20km biciklizma i 5 km trčanja.

Plivački dio trke će biti organizovan u jezeru i ograničen bovama, dok će biciklistički i trkački segment biti održani u prelijepoj šumi na obali jezera i lokalnim asfaltnim putem. Na taj način će, osim promocije sporta i zdravih stilova života, biti promovisane i prirodne ljepote i turistički potencijal ovog područja. Iako se takmičenje organizuje po prvi put, očekuje se veliki broj učesnika iz Crne Gore i zemalja okruženja s obzirom da je na triatlonima održanim tokom 2014. godine u Crnoj Gori učestvovalo preko 130 takmičara i takmičarki.

Detaljnije informacije možete naći na saju TK “Nikšić” – www.tkniksic.com, preko koga se možete i prijaviti za učešće na ovom događaju koji će narednih godina postati tradicionalni dio sportsko-turističke ponude Nikšića.